Κατερίνα Ρούκουνα

Η Κατερίνα Ρούκουνα ασχολείται τα τελευταία τριάντα χρόνια με τον σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. ΄Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χειροποίητων κοσμημάτων στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών, σε ομαδικές εκθέσεις του ΕΟΜΜΕΧ, καθώς και στην Ισπανία, στο πλαίσιο της Γυναικείας Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικότητας με δημιουργίες από την ελληνική παράδοση. Κοσμήματά της έχουν διατεθεί επίσης σε καταστήματα στα ελληνικά νησιά και στην Κύπρο. Ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και επισκέπτεται ευρωπαϊκά μουσεία και εκθέσεις.

katerina_roukouna_store00001

Η Κατερίνα έχει σπουδάσει κόσμημα και γεμμολογία. Έλαβε το δίπλωμα της γεμμολογίας από την Gemmological Association of Great Britain το 1987. Παρακολούθησε επίσης στο Γεμμολογικό Εργαστήρι του A. Rüppenthal στο Idar Oberstein της Γερμανίας μαθήματα εκτίμησης πολύτιμων λίθων (μαργαριτάρια, διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, ζαφείρια, οπάλια, τοπαζια, κοράλια, κεχριμπάρια, τουρμαλίνες και άλλα). Μελέτησε τους τρόπους διαπίστωσης, εκτίμησης και διαχωρισμού γνήσιων και ανακατασκευασμένων συνθετικών και απομιμήσεων πολύτιμων λίθων. Τα μέταλλα που χρησιμοποιεί είναι ασήμι και χρυσός.

Ο μαγευτικός κόσμος που οραματίζεται η Κατερίνα φαίνεται στα κοσμήματα που δημιουργεί. Την ενδιαφέρει το κόσμημα που κατασκευάζει να προσφέρει στη γυναίκα ή τον άνδρα που θα το φορέσει την ενέργεια της αγάπης και τη χαρά που αισθάνεται η ίδια όταν τα δημιουργεί.

Η Κατερίνα Ρούκουνα άνοιξε νεώτατη το πρώτο της εργαστήρι και κατάστημα το 1982 στου Ζωγράφου στην Αθήνα. Ακολύθησαν άλλα δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή. Είναι μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια διατηρεί εργαστήρι και κατάστημα στην οδό Γεωργίου Ζωγράφου 8, ΤΚ 15772, τηλ. 210- 77 04 022.

Έχετε Ερωτήσεις;

Καλέστε μας!

cs_rep

210 770 4022

Δευτέρα - Σάββατο
09:00 - 14:00

Τρ, Πέμ, & Παρ
17:30 - 20:30